Înveți să mergi mai bine, indiferent dacă ești în șa de un an sau de douăzeci. Câștigi încredere, afli ponturi, lărgești orizonturile și, oricât iubești motociclismul, îl vei iubi și mai mult.

Omul

IMG_8353

Salut! Sunt Matei Albulescu.

>

Am descoperit motocicleta târziu… acum 16 ani, la vârsta de 30 de ani. Dar am făcut-o cu atâta frenezie și pasiune, încât de atunci viața mea s-a schimbat pentru totdeauna.

În toți acești ani am avut toate genurile de motociclete și, fără să o spun ca pe o laudă, cred că am schimbat vreo 46. Câte una pentru fiecare an de viață, așa că aș putea spune că merg cu motorul de când mă știu.

Am acumulat nu numai foarte multi kilometri pe stradă și off-road, în țară și în afara ei, dar mi-am dorit și am încercat mereu să merg tot mai bine. Pentru mine în primul rând, dar, recunosc, și dintr-o competiție inevitabilă cu prietenii din jurul meu.

Astfel am început să caut și să parcurg bibliografia de specialitate, progresul neîntârziind să se facă simțit. Sigur că am avut partea mea de ezitări și corecții fără menajamente, însă am profitat de orice ocazie în care puteam absorbi ceva de la experți și am parcurs cât de multe sesiuni de training am putut. Iar abordarea mea fără fixații pentru un anumit stil și faptul că am putut schimba și folosi în paralel tot soiul de motoare și-au adus la rândul lor contribuția la ceea ce sunt astăzi.

>

A venit vremea să aleg un nou drum profesional.
Un drum frumos, doar pe două roți.

Deși unii mă știu activ de multă vreme în sectorul vehiculelor cu patru roți, din 2014 activitățile mele profesionale sunt dedicate în exclusivitate motociclismului, pentru că aici mă regăsesc cu adevărat.

Sunt instructor si tourguide BMW Motorrad, on-road & off-road, absolvent al BMW Motorrad International Instructor Academy si al BMW Motorrad International Tourguide Academy.

În 2015 am înființat RideX – Motorcycle Riding Experience și, prin trainingurile oferite, urmăresc să le transmit și altora cât mai mult din cei 20 de ani de experiență și studiu, într-o manieră completă, coerentă și clară. Este un drum nou pentru mine, dar, deși nu simplu, e parcă însoțit de acea încredere pe care doar un mediu familiar ți-o poate transmite. Probabil că este vorba de ceea ce simte orice om care face ce îi place.

Ideea

Riding BLUERideX Experience

>

Scopul e să înveți lucruri noi, așa că se poate spune că RideX este și o școală. Însă e acel gen de școală pe care nu o faci din obligație, ci pentru că te apropie și mai mult de pasiunea ta. Aici combini ceea ce știi deja cu informații și tehnici noi, experimentând și învățând să folosești optim performanțele și capacitatea motocicletei, în condiții de siguranță.

Cu cât ești mai bun în șa, cu atât te bucuri mai mult de drum și de senzații, iar RideX îți va transmite din experiența instructorilor ajutându-te să te perfecționezi și să duci la nivelul următor îndemânarea, controlul și, implicit, distracția pe două roți.

Ne adresăm oricărui motociclist care vrea mai mult, indiferent de nivelul său, de motocicleta pe care o are sau de stilul care i se potrivește mai bine. Și ne bazăm pe programe concepute astfel încât partea educativă să se strecoare pe nesimțite, într-o atmosferă de camaraderie și amuzament.

Sesiunile de training sunt susținute de instructori calificați care predau unor grupuri restrânse (de la 6 la 12 persoane), asigurându-ne astfel că informația e transmisă cu claritate, înțeleasă, asimilată și pusă corect în aplicare. Practic îți dezvolți abilitățile în cadrul unei echipe, cu pasiune și plăcere.

>

Înmulțim abilitățile. Amplificăm trăirea.
Punem suflet în tot ce facem.

Dincolo de școală însă, RideX înseamnă experiență, grup, spirit. Aici afli ponturi noi, ți se arată și ți se descriu locuri și tururi, ești ajutat să te pregătești pentru ele și te poți alătura altor călători cu care ai lucruri în comun.

Pasiunea noastră comună are tendința să ceară mereu mai mult și sigur că, dincolo de deplasări urbane și navete, suntem în căutarea provocării și emoției. Și ultimativ exact asta facem: fie că vorbim de adrenalină pe un drum virajat, de o escapadă epuizantă în sălbăticie sau de o călătorie lungă, găsim împreună abilități, idei, resurse și prieteni.

Sesiunile de training

3images_495pxRideX Riding Skills

>

Pentru început oferim doar training de perfecționare pentru cei care vor să devină mai buni sau pentru cei care vor să exploreze noi stiluri și noi limite. Pe lista noastră de servicii nu sunt incluse deocamdată cursuri de nivel „zero”, în vederea obținerii permisului de conducere Categoria A.

Cu ghidare și practică ajungi să te menții în siguranță în toate condițiile. Înveți să iei decizii corecte și să abordezi adecvat diverse situații, dar dezvolți și memorie musculară și capeți reflexe corecte pentru cazurile extreme.

Ca rezultate evidente avem:

 • o ținută corespunzătoare în funcție de motor, drum și viteză;
 • decizii corecte atunci când factori externi cum ar fi tipul de suprafață sau condițiile meteo sporesc dificultatea unei situații;
 • capacitate superioară de manevrare și exploatare a performanțelor motocicletei;
 • reflexe corecte și viteză de reacție în situații surprizătoare;
 • încredere construită așa cum trebuie, pe
  cunoștințe și practică;
 • capacitate mai mare de revenire după pauze sezoniere;

Toate cursurile noastre se concentrează pe o mai bună interacțiune între om și motocicletă, obiectivul principal vizând o combinație ideală între senzații extraordinare și siguranță.

Sesiunile de training acoperă o gamă largă de tehnici și situații, fiecare dintre ele concentrându-se în principal pe câteva componente anume alese, fără însă a uita să trateze și alte aspecte interconectate relevante. Iată câteva dintre modulele noastre:

 • RideX – Road Safety Experience / Partener oficial BMW Motorrad
  Se concentrează pe siguranță, control și eficiență pe drumurile publice.
  Află mai multe!
 • RideX – Off-Road Camp
  Câteva zile de training și aventură – pregătire specială off-road.
  Află mai multe!
 • RideX – Off-Road Experience / Partener oficial BMW Motorrad
  Se concentrează pe tehnici care sporesc eficiența și siguranța în off-road.
  Află mai multe!
 • RideX – Cornering Experience
  Se concentrează pe ținută, ritm și viraje.
  Află mai multe!
 • RideX – Big Cruiser Experience (disponibil ocazional și la cerere)
  Se concentrează pe tehnici adecvate motocicletelor mari și grele.
  Află mai multe!
 • RideX – Street Experience (disponibil în viitor)
  Se concentrează pe control, siguranță, manevrabilitate, reacții.
  Află mai multe!
 • RideX – Superkids (disponibil în viitor)
  Este dedicat copiilor și se axează pe atitudine, ținută și tehnici off-road.
 • RideX Special – Ride like a cop (disponibil în viitor)
  Pune accent pe precizie și manevrabilitate la viteză redusă.
 • RideX Special – Classic rider (disponibil în viitor)
  Se concentrează pe provocările impuse de motocicletele clasice.
 • RideX Special – Cross and trail (disponibil în viitor)
  Se concentrează pe aptitudinile necesare abordării mai extreme a terenului.

La finalul oricărui modul, participanții primesc un certificat de absolvire.

Nu toate modulele noastre de training sunt disponibile cu regularitate. Ocazional propunem și sesiuni de pregătire foarte specializate. Abonează-te la newsletter și te vom anunța când avem noutăți.

Tururile

RideX tours1

RideX Adventures

>

Căutăm drumuri frumoase și locuri interesante, emoție și libertate, prieteni și distracție. Sigur că nu ne iese tot timpul, pentru că nimeni nu e complet lipsit de griji și program, dar ne place să ne străduim și ne place și mai mult când reușim.

De câteva ori pe an punem la cale tururi mai lungi sau mai scurte, prin România sau prin alte țări. Ne organizăm din timp și… gaz, fără să ne uităm în urmă.

Tururile și escapadele noastre pot fi multi-stil (orice tip de motocicletă poate lua parte) sau mono-stil (pot participa doar motociclete din același segment), în cazul în care traseul sau abordarea impun limitări obiective (de exemplu: traseu foarte lung, traseu cu segmente off-road sau traseu având ca destinație un circuit de curse celebru/o reuniune mono-stil sau mono-marcă etc.).
Avem mereu un traseu prestabilit, dar tare ne mai place să ne și abatem de la el, iar dacă se întâmplă să fim într-un tur cu motoare off-road, abaterile sunt direct proporționale cu îndrăzneala.

Tururuile RideX se adresează motocicliștilor români, dar și străinilor care vor să descopere România sau alte meleaguri.

Noi ne ocupăm de organizare, de traseu, de popasuri pitorești, de rezervări la hoteluri și, uneori, chiar de întâlniri cu motocicliști locali în stare să ne furnizeze câteva ponturi. Ne plimbăm, explorăm, vedem, experimentăm, discutăm, trăim. De-asta iubim motociclismul!

Informații despre tururile noastre ocazionale poți găsi aici.

Organizăm anual și RideX GS TT – Transylvania Tour. Turul dedicat în exclusivitate posesorilor de BMW GS ne poartă mai bine de 1200 km pe drumuri și „cărări” extraordinare: 70% off-road, traseu prestabilit și cazare organizată, până la 30 de motocicliști cu GS, doi ghizi cu experiență off-road, un instructor certificat off-road BMW Motorrad. Și, evident, o mulțime de prietenii și amintiri frumoase :) Detalii… aici.

>

Abonează-te la newsletter și te vom anunța când avem noutăți.

Echipa

La început, RideX însemna doar Matei Albulescu. Însă imediat a venit ajutorul din familie, fără de care ar fi fost imposibil ca proiectul să pornească. Apoi au mai dat câte o mână de ajutor și prietenii – unii motocicliști, alții nu – fiecare pe unde putea. Iar acum deja s-a încheagat o echipă permanentă RideX, care sperăm să stea la baza multor proiecte frumoase, cu mulți bikeri încântați de trainingurile și tururile noastre.

RideX Team

Sanyi a venit în 2015 la un training și n-a mai plecat. Și-a dorit să fie în echipa RideX și a reușit. Pasionat de off-road și aventură, Sanyi se simte cel mai bine organizând traseele pentru GS TT și trainingurile off-road, fiind pentru cele din urmă și un instructor de nădejde.

Andrei nu este nici el nou în ale motociclismului. El este mâna mea dreaptă la trainingurile on-road și cele pe circuit. Latura lui artistică și experiența în marketing îl „obligă” să fie vinovat și de contentul foto și video RideX.

 

Datorită lor am avut un an 2016 foarte reușit, care s-a terminat frumos cu turul GS TT 2016. Tot împreună ne străduim să punem în practică alte câteva idei interesante, pe care vi le vom prezenta în curând. De-ar fi sezonul mai lung… și ziua de 30 de ore…    :)

Magazinul

tricou1

În curând…

>

Câteva lucruri… tricouri, șepci etc., DVD-uri și cărți moto-conectate, precum și alte accesorii și posibile cadouri pentru motocicliști.

>

Abonează-te la newsletter și te vom anunța când avem noutăți.

GALERIE DE IMAGINI

Câteva fotografii de la sesiunile de pregătire, dar și din plimbări și tururi.

Ne mândrim cu partenerii noștri

Credem în calitate, rigurozitate și entuziasm, iar parteneriatele noastre reflectă acest lucru. Pregătim și câteva beneficii aparte pentru cursanții noștri.
 
BMW_logo
Motor Inn logo
Essilor-logo
Skotech Solutions
dual-motors_logo_2