Simplu ca A-B-C-D

Americanii spun „keep it simple”. A-acceleration, B-brake (rear brake), C-clutch, D-direction.

 

Training-urile RideX Street Experience si Big Cruiser Experience se bazeaza pe actionarea concomitenta a acceleratiei, ambreiajului (mentinut in zona de patinaj), franei spate (se aplica o presiune constanta pe pedala de frana). Rotirea capului si orientarea privirii acolo unde vrei sa ajungi sunt esentiale si fac diferenta.

Chiar daca pare ciudat, folosirea acestor tehnici iti va aduce o motocicleta stabila indiferent de unghiul de inclinare si de cat de stransa e manevra pe care o executi. Motocicleta este echilibrata doar in mers. Pentru asta trebuie propulsie, deci acceleratie. Pentru a nu prinde viteza, folosim frana spate. Transmiterea puterii la roata se face controlat, folosind acceleratia, dar si ambreiajul.

Odata ce ai dobandit si exersat corect aceasta tehnica, vei ramane uimit cat de manevrabila devine motocicleta si ce manevre poti executa. Intoarcere la 180 de grade in 7 metri latime? No problem! Se poate si in 6 metri. Din clipa in care ai inteles ce ai de facut, restul e doar o treaba de exercitiu. Cu cat manevrele sunt mai grele, mai stranse si motocicleta este mai inclinata, e nevoie de mai mult gaz, mai mult patinaj si mai multa frana de spate.

Indraznesc sa spun ca training-urile RideX Big Cruiser Experience si Street Experience sunt singurele care pun un mare accent pe aceasta tehnica. Folosita corect, te va ajuta sa parchezi oriunde, sa schimbi directia in spatii restranse, sa intorci la 180 de grade, sa iei viraje extrem de stranse, sa abordezi ace de par, drumuri inguste si diferite intersectii, dar si in multe alte situatii. Orice manevra pana in 10 – 15 km/h se poate executa sigur, stabil si elegant folosind aceasta tehnica. Iar la RideX inveti corect tehnica si mai ales cum sa o adaptezi motocicletei tale si diverselor situatii intalnite.

Life is beautiful, motorcycling is fun!